Nehéz időket élünk, a COVID-19 koronavírus járvány alapjaiban alakította át mindannyiunk életét. Sajnos sokan közvetlen egészségügyi veszélyben vannak. Hozzám hasonlóan azonban sok az olyan szerencsés ember, aki nem kapta el a vírust és a legnagyobb problémája a kijárási korlátozás, és bár nagyon nehéz alkalmazkodni ehhez a helyzethez, azt gondolom meg kell próbálnunk a lehetőségekre koncentrálni. 

A kényszerpihenőn és a nehézségeken ne bosszankodjunk, mivel ezen most nem tudunk változtatni. Amin változtatni tudunk az nem más, mint hogy miként reagálunk erre a helyzetre. Most van olyan dologokra is idő, amire máskor nem jut. Lehet az egy jó beszélgetés valakivel (persze csak telefonon!), játék a családdal, elmaradt otthoni teendőnk elintézése – vagy éppen egy régi vágyunk megvalósítása. 

Ha Te is gondolkodtál már azon, hogy valami újba kellene belevágnod, blogot, könyvet szeretnél írni, megtanulni valami újat, esetleg online vállalkozást indítani, akkor úgy gondolom itt a remek alkalom. A gazdaság nehéz idők elé néz, sok munkahely fog megszűnni, azonban biztos vagyok benne, hogy az igényes, jó és szükséges termékek és szolgáltatások piaca hamar vissza fog állni – mert az élet előbb vagy utóbb újraindul.

Egy új dolog beindítása azonban mindig időt és energiát igényel. Ha online jelenléten gondolkodsz, vagy a meglévőt szeretnéd megújítani, akkor arra biztatlak, hogy most van idő és lehetőség olyan lépések megtételére, melyek nem csupán a jelenlegi állapotot segíthetnek könnyebbé tenni, hanem előnyhöz juttatnak a járvány utáni időszakban is.

Tervezni és gondolkodni pedig sokkal könnyebb, ha az ötleteidet megosztod mással és segítséget kérsz. Szóval ha úgy döntesz, hogy kihasználnád ezt az időszakot és úgy érzed, hogy tudok segíteni, akkor keress bátran!